vrijdag 18 januari 2019

TAFELSPEL


We kunnen bij u een tafelspel laten zien voor een groep jonge kinderen. VROUW HOLLE


Bij een tafelspel wordt een uiterlijk beeld van een verhaal gemaakt en uitgebeeld op een tafel. De figuren van bijvoorbeeld een sprookje lopen ‘hun levensweg’. Op de tafel zijn de plekken te zien waar de sprookjesfiguur aankomt om ervaringen op te doen. Terwijl het verhaal wordt voorgelezen, worden de figuren voortbewogen van de ene plaats naar de andere door een persoon achter de tafel. Deze persoon is dus zichtbaar, in tegenstelling met het poppenkastspel.
Voor de aanvang van het spel is er een kleed over het tafereel gelegd en wordt dan vervolgens verwijderd.
uit het boek Sprookjes van Vrouw Holle

Vrouw Holle is een van de bekendste sprookjes uit de verzameling van de Gebr. Grimm. Minder bekend is het feit dat er veel meer verhalen over Vrouw Holle in omloop waren in het Duits taalgebied. In het boek Sprookjes van Vrouw Holle door Karl Peatow staan 35 prachtige sprookjes om te lezen en vooral om voor te lezen voor jong en *oud*.
In de verhalen/ sprookjes zit Vrouw Holle vaak bij een bron, daar is haar "'werkterrein". De bron is het beeld voor de poort tussen hemel en aarde.
Het tafelspel Vrouw Holle
is het sprookje uit het boek GRIMM.
De figuren voor een Tafelspel Vrouw Holle zijn ook verkrijgbaar bij www.priegelgoud.nlVrouw Holle Tafelspel voor de kleutergroep, of 7 en 8 jarigen.


Voor informatie uitspelen Tafelspel janna@priegelgoud.nlHartegroet
Jannie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten